Terugkomdag Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
NH hotel, Jaarbeursplein 24, 3521AR Utrecht
Omschrijving

Terugkomdag voor de deelnemers van de collegereeks Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding die plaatsvond op 6 april, 18 mei en 15 juni 2016.

Programma

 1. Ervaring van gemeenten delen.
 2. Terugkoppeling van de deelnemers over de toepassing van de kennis in het werk. Delen van ervaring en tips.
 3. Voortgang GFT-hoogbouw project (Addie Weenk, RWS). In het project 'scheiden GFT-afval in de hoogbouw' worden de gekozen maatregelen momenteel in de praktijk getest. De presentatie gaat in op de gekozen maatregelen, de monitoringsaanpak en de opgedane ervaring.
 4. Communicatie en gedrag (Dirkje van der Ven). Bureau SHIFT voert in opdracht van RWS een verkenning uit van lokale communicatiecampagnes. Deze worden met een gedragsbril beoordeeld en van suggesties voorzien. Korte presentatie van de tussenresultaten
 5. Toolbox gedragsmaatregelen (Niels Gotz). Bureau 5plus1 stelt in opdracht van RWS een toolbox op van ca. 25 gedragsmaatregelen gericht op afvalscheiding. Presentatie van de eerste resultaten
 6. Primes en nudges in de OR (Kevin de Goede) D&B heeft een overzicht opgesteld van mogelijke primes en nudges in de OR gericht op afvalscheiden. Presentatie.
 7. Nieuws van VANG buitenshuis (Jacobine Meijer, RWS)
 8. RWS ontwikkeld standaard kleuren en logo’s voor afvalscheiding. Presentatie over resultaten tot nu toe. Ook aandacht voor de tussenresultaten van de afvalscheidingsprojecten op scholen.
 9. Rondvraag en actuele thema’s:
 • Prijsvraag Learning Center KVA: 15.000 euro voor gedragspilots
 • Communicatieplan afvalscheiding
 • Wat zijn de wensen voor 2017?
Aanmelden