Denk mee over afvalvrije scholen


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Rijkswaterstaat, Croeselaan 15, Utrecht
Doelgroep

Gemeenten en scholen

Omschrijving

Oproep: denk mee over afvalvrije scholen

Hoe te organiseren en hoe op te schalen?

Wilt u ook bijdragen aan een grootschalige toename in gescheiden afvalinzameling op scholen?  Wij nodigen u graag uit om hierover met ons mee te denken tijdens een van onze werksessies (15 en 22 maart van 13 – 15 uur in Utrecht).

Vorig jaar is Rijkswaterstaat in samenwerking met Royal HaskoningDHV gestart met een traject om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor gescheiden afvalinzameling op scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en dit te stimuleren. Afval scheiden is belangrijk, en scholen zijn bij uitstek een plek om leerlingen bewust te maken van het feit dat afval een grondstof is. Met afvalscheiding op school bied je de leerlingen ook de gelegenheid om goed met afval om te gaan.

In een vervolgproject willen we nog meer scholen stimuleren afvalscheiding in te voeren. We willen hiervoor zoal meer inzicht krijgen in hoe scholen hun organisatie inrichten om op een succesvolle manier afvalscheiding in te voeren of met afvalpreventie bezig te zijn. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden die er zijn om goede praktijkvoorbeelden “op te schalen” of uit te rollen naar andere scholen. Welke natuurlijke organisatiestructuren zijn er om te benutten en hoe doe je dit? En wat zijn andere nieuwe mogelijkheden?

Tijdens deze twee interactieve werksessies gaan we samen met ambitieuze scholen en gemeenten op bovenstaande onderwerpen in. We nodigen u dan ook graag uit om hierover mee te denken, ervaringen uit wisselen en van elkaar te leren bij een van onze werksessies op:

  • Woensdag 15 maart van 13 tot 15 uur (locatie: Rijkswaterstaat, Croeselaan 15, Utrecht)
  • Woensdag 22 maart van 13 tot 15 uur (locatie: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, Utrecht)
Aanmelden

De werksessies zijn kosteloos te volgen, we vragen u wel om u aan te melden per email via jantine.zwinkels@rhdhv.com.

Voor meer informatie over het project kunt u zich richten tot ons, Esther Veenendaal (esther.veenendaal@rws.nl) en Jantine Zwinkels (jantine.zwinkels@rhdhv.com).

Meer informatie over de proef met 11 scholen en de inspiratiebijeenkomst die we hiervoor organiseerden. Via deze link kunt u ook het rapport met de bevindingen downloaden.