VANG workshop afvalcoaches

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Gemeentehuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen
Omschrijving

Steeds meer gemeenten overwegen de inzet van afvalcoaches. Een persoonlijke benadering om burgers te informeren en te motiveren om hun afval goed te scheiden. Het blijkt een erg effectief middel te zijn.

Een aantal gemeenten en afvalinzamelbedrijven werkt al met afvalcoaches. Zij vertellen u graag over hoe zij afvalcoaches inzetten, welke afwegingen zij hebben gemaakt en natuurlijk wat de resultaten zijn van de inzet van afvalcoaches.

Een VANG workshop heeft een interactief karakter op basis van een aantal presentaties. Deze presentaties worden gegeven door collega’s uit de afvalbranche en hebben als doel om discussie en kennisuitwisseling tot stand te brengen.

Programma

13:00 - 13:15

Inloop met koffie en thee

13:15 - 13:20

Welkom door NVRD

13:20 - 14:05

Afvalcoach in de maak

Door GAD – Inger van Gelderen en Jeroen Langeweg

In deze presentatie wordt toegelicht hoe de GAD gaandeweg de rol van afvalcoach vormgeeft en hoe de afvalcoach een spin in het web is door de gehele organisatie.

14:05 - 14:50

Inzet van de afvalcoach bij DAR

Door DAR – Anke Volkerink

In deze presentatie licht Anke Volkerink toe hoe zij in samenwerking met Lentekracht afvalcoaches inzetten op twee lijnen: afvaldumping en omgekeerd inzamelen.

14:50 - 15:10

Pauze

15:10 - 15:55

Tilburgse afvalcoach, een controleur en coach!

Door gemeente Tilburg - Katje Beljaars en Piet van Oirschot

In de gemeente Tilburg worden al een paar jaar afvalcoaches ingezet. Katja en Piet lichten graag toe hoe zij dit hebben aangepakt en hoe de rol van afvalcoach is ontwikkeld.

15:55 - 16:15

Afsluiting en napraten

Aanmelden