Intervisiebijeenkomst 'Afvalinzameling op scholen' voor gemeenten (17/9/2018)

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot
Locatie
Croeselaan 15 te Utrecht
Doelgroep

Gemeenten die graag op de hoogte willen zijn afvalinzameling bij scholen en eigen kennis en ervaring willen delen.

Omschrijving

De afgelopen jaren zijn NederlandSchoon en Rijkswaterstaat via verschillende projecten bezig geweest met de aanpak van afval en zwerfafval op scholen. Hierbij hebben we unieke inzichten opgedaan die we graag met u willen delen. In een besloten setting willen we met u en andere enthousiaste en betrokken medewerkers van gemeenten onderzoeken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat:

·         meer scholen gescheiden afval inzamelen;

·         snoeproutes worden aangepakt;

·         en afvallessen gedragsverandering bij leerlingen veroorzaken.

Wilt u met ons meedenken? Laat dat dan weten via dit mailadres: jennifer.van.dijk@rws.nl

Wat bieden we?
Wij organiseren deze startbijeenkomst op maandag 17 september 2018 in de ochtend inclusief lunch aan de Croeselaan 15 in Utrecht (tegenover CS Utrecht). Wij hopen dat u hierbij aanwezig wilt zijn.

Kennisdeling
We zien dat scholen en gemeenten op verschillende manieren omgaan met het inzamelen van gescheiden afval op scholen. Uiteindelijk willen we allemaal toe naar een circulaire samenleving, dit betekent dat de kinderen niet alleen thuis afval scheiden, maar ook op andere plekken zoals op school.  Wij zullen u informeren over de lopende educatieprojecten die we vanuit Rijkswaterstaat  uitvoeren. Wij horen ook graag uw kennis en ervaring!

Wat vragen we?
Wij vragen of u wilt deelnemen aan deze kennisbijeenkomst waarin wij graag met u in gesprek gaan. We willen uw en onze kennis over inzameling van gescheiden afvalstromen bij scholen graag vergroten en met u delen. Maar wij laten u graag zelf aan het woord over uw ervaring en kennis. Wat heeft u nodig om tot meer en betere afvalscheiding en minder (zwerf)afval te komen?

Kosten

geen

Aanmelden

>> Ga naar het aanmeldformulier