Bijeenkomst Milieustraten


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:45 tot
Locatie
Almere Upcycle centrum, De Steiger 113, Almere Haven
Omschrijving

Op dinsdag 6 maart van 9.45 – 13.30 uur vindt een VANG-bijeenkomst plaats over milieustraten, met een drietal inspirerende verhalen over heringerichte milieustraten én een rondleiding over het pas geopende Upcycle centrum in Almere Haven.

Hoe zorg je ervoor dat een milieustraat bijdraagt aan het gemeentelijke scheidingspercentage, toegankelijk is voor burgers en ook nog eens gericht is op de toekomst? In deze VANG-bijeenkomst proberen we deze én uw vragen te beantwoorden.

“Uit sorteerproeven bleek dat 40 procent van de goederen in de restafvalcontainer verkocht konden worden in de kringloopwinkel”, aldus Paul Brack, Hoofd Inrichting Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Oss. Het Noord-Brabantse Oss heeft een oplossing bedacht om het scheidingspercentage op de milieustraat te verhogen: met een heus ‘duurzaamheidsplein’. Een milieustraat, kringloopbedrijf en demontagehal in één.

De milieustraat van Haps is in 2017 heringericht tot een volledig gelijkvloerse milieustraat met een handmatige nascheiding van de restfractie. Ferry Janssen, Technisch adviseur bij Omgevingsdienst Brabant Noord, licht toe hoe dit concept laat zien dat je met heel geringe investeringen toch een goed scheidingsrendement kunt behalen.

Dit alles vindt plaats bij het eerste en pas geopende Upcycle centrum van Nederland. Rob Ravensbergen, Afdelingsmanager bij Stadsreiniging Almere, neemt u mee in het traject en de totstandkoming van het Upcycle centrum in Almere Haven en laat zien hoe Almere haar ambitie ‘een stad zonder afval’ wil gaan waarmaken. We sluiten de bijeenkomst af met een rondleiding over de milieustraat.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is volgeboekt. U kunt uzelf op de reservelijst zetten.