Training Van Overheidscommunicatie naar Afvalscheidingsgedrag 2 (4/10/2018)

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot
Locatie
De training vindt plaats in het midden van het land. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.
Omschrijving

Inloop vanaf 9.00u

Toepassen van gedragskennis in overheidscommunicatie: een 3-daagse training

Op steeds meer plekken binnen de overheid is inmiddels bekend dat gedragskennis bijdraagt aan effectiever beleid en communicatie. Maar het toepassen van die kennis in de praktijk bezorgt in het begin nogal eens hoofdbrekens: kennen is nog niet meteen kunnen. Hoe verwoord je zo’n descriptieve of injunctieve norm dan precies? Hoe stel je teksten en andere uitingen zo op dat je weerstand voorkomt of zelfs minimaliseert? Moet je nu wel of niet een bijeenkomst met burgers beleggen?

In deze 3-daagse training geven we antwoord op de vraag hoe je gedragskennis zelf kunt toepassen in je communicatie zodat het gewenste gedragseffect daadwerkelijk kan optreden. En niet wordt geblokkeerd doordat je bijvoorbeeld een verkeerde formulering of een onhandig beeld gebruikt. Ook de toepassing in social media komt aan de orde.

In de training worden de deelnemers getraind in het zelf op de juiste wijze toepassen van gedragsinzichten in hun communicatie. Doelgroep van de training zijn gemeenten. Gemeenten die de cursus gedragsverandering afvalscheiding hebben gevolgd hebben voorrang. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar.

De training wordt gegeven door Tabula Rasa. Zij schreven het boek ‘Nieuwe Aanpak in Overheidscommunicatie’. Voorbeelden van recente projecten en blogs over communicatie en gedrag zijn te vinden op de website van Tabula Rasa: http://www.tabularasa.nl/overzicht-van-projecten/

Dit is de tweede van de cursusreeks. De eerste en derde bijeenkomsten zijn respectievelijk 20 september 2018 en 25 oktober 2018.

Aanmelden