Vervolgtraining Gedrag, afvalscheiding en communicatie

Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09:30 tot 16:00
Locatie
De trainingsdagen vinden plaats in Utrecht, op loopafstand van het centraal station.
Doelgroep

Communicatieadviseurs en beleidsmedewerker van gemeenten.

Omschrijving

Na 2 volgeboekte voorjaarstrainingen organiseren we dit najaar weer een vervolgtraining Gedrag, afvalscheiding en communicatie.

Ben jij er ook bij?

Deze training is voor communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van gemeenten en afvalinzamelaars die de cursus gedragsbeïnvloeding hebben gevolgd en graag meer verdieping willen over gedragskennis en communicatie.

Binnen de overheid is inmiddels bekend dat gedragskennis bijdraagt aan effectievere communicatie en daarmee uitvoering van beleid. En het toepassen van die kennis in de praktijk is in het begin best lastig. Hoe gebruik je zo’n descriptieve of injunctieve norm precies in communicatie uitingen? En hoe stel je teksten zo op dat je weerstand voorkomt of zelfs minimaliseert? Moet je nu wel of niet een bijeenkomst met burgers beleggen?

In deze vooral praktische 2-daagse training krijg je antwoord op de vraag hoe je gedragskennis zelf kunt toepassen in je communicatie, zodat het gewenste gedragseffect daadwerkelijk kan optreden. En niet z’n doel mist door bijvoorbeeld een verkeerde formulering of een onhandig beeld. Ook de toepassing in social media komt aan de orde. Je wordt getraind in het op de juiste wijze toepassen van gedragsinzichten in communicatie.

Wat moet je al weten?

Vereiste is dat je onze cursus Gedragsbeïnvloeding en afvalscheiding hebt gevolgd.

Wanneer is de training?

Dag 1 van de training is op 8 oktober. De tweede dag ligt de focus op intervisie, daarom splitsen we de groep op. Je kunt kiezen of je de 2e dag wilt volgen op maandag 4 of dinsdag 5 november. Alle dagen beginnen om 9:30 uur en zijn rond 16:00 uur afgelopen.

Wat kost het?

De training is gratis.

Hoeveel mensen kunnen deelnemen?

We hebben 25 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Aanmelden