Communicatie


papier
afvalbakjes

Communicatie

Goede communicatie en het toepassen van maatregelen gericht op gedragsverandering helpen gemeenten om preventie en afvalscheiding te stimuleren. VANG-HHA helpt gemeenten door advies te geven, kennis, tools en voorbeelden te delen, trainingen te verzorgen en onderzoek te doen.

Wat kunt u van ons verwachten?

De resultaten presenteren wij op de landelijke bijeenkomst gedragsverandering afvalscheiding op 9 oktober.

Hulp nodig?

Rijkswaterstaat heeft veel kennis verzameld over het toepassen van gedragsmaatregelen bij afvalscheiding. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag op weg.

Tools

overzicht ontwerpen afvalscheiding-01  gedragstoollogo  mythes

Speciaal voor gemeenten hebben we verschillende tools ontwikkeld.

Voortgang 'Afval Bewust' van ROVA

ROVA onderzoekt de technische mogelijkheden om direct informatie op de smartphones te kunnen aanbieden. Hiermee kan het gedrag van de bewoners op een positieve manier worden beïnvloed.

meer praktijkvoorbeelden

Straks ook bewonersversie

Naast de handreiking 'Talking rubbish: (klets)verhalen over afvalscheiding' voor gemeenten verschijnt er binnenkort ook een bewonersversie die u kunt gebruiken in uw communicatie. Houd de nieuwsbrief in gaten.

Trainingen gedrag en communicatie

Wilt u meer weten over gedragsverandering? U kunt zich nu aanmelden voor de training gedrag en afvalscheiding dit najaar.

Heeft u de gedragstraining gevolgd, maar u wilt nog meer weten? Binnenkort kunt u zich aanmelden voor de training communicatie en afvalscheiding.