Training communicatie en afvalscheiding

Driedaagse Training gedragsverandering afvalscheiding

Gedragsverandering en communicatie zijn belangrijk om burgers bewust en onbewust te motiveren om afval meer en beter te scheiden.

Voor de 11e keer organiseren wij de populaire training gedragsverandering voor beleidsambtenaren en communicatiemedewerkers van gemeenten en afvalregio’s. Inmiddels volgden zo'n 250 van uw collega’s de training.

Tijdens de training maakt u kennis met het proces van gedragsverandering. U leert stapsgewijs om gedragsmaatregelen in de praktijk toe te passen en het afvalscheidsgedrag van burgers positief te veranderen. Hiervoor gaat u, samen met circa 20 andere gemeenten, aan de slag met de belangrijkste theorieën. De training behandelt de volgende vragen:

  • Wat zijn de belangrijkste gedragsprincipes en hoe past u deze toe in de praktijk?
  • Hoe stelt u een goede analyse op en hoe formuleert u gedragsdoelen?
  • Hoe gaat u om met bewust en onbewust beïnvloeden?
  • Hoe past u nudges en primes toe (aan de hand van actuele cases)?
  • Welke vormen van weerstand zijn er en hoe gaat u hiermee om?
  • Hoe stelt u positieve en motiverende boodschappen op?
  • Hoe monitort u het effect van gedragsmaatregelen?

De training wordt gegeven door bureau Dijksterhuis & van Baaren en duurt 3 hele dagen (inclusief lunch). De training is gratis. Voor de training is altijd veel belangstelling. Wij rekenen na aanmelding dan ook op uw aanwezigheid.

Voor deelnemers van de gedragstraining organiseren wij regelmatig terugkomdagen. Hier deelt u uw ervaringen met andere gemeenten. Daarnaast presenteren wij u interessante voorbeelden en resultaten van nieuwe onderzoeken. De terugkomdag in 2018 was tijdens de landelijke bijeenkomst gedragsverandering afvalscheiding.

>> U kunt zich nu inschrijven voor de cursus eindejaar 2019.