Nieuw voorlichtingsmateriaal voor betere glas- en papierscheiding


Wilt u het scheiden van oud papier en/of glas verder verbeteren binnen uw gemeente? Dan zorgt u dat u uw inwoners en bedrijven hierover goed informeert en voorlicht. Met de nieuwe online informatie over de scheiding van glas en papier via duurzaamglas.nl en prn.nl lukt dat nog beter. De downloads op deze sites helpen u kort en krachtig de belangrijkste aandachtspunten te benoemen en veelgestelde vragen beantwoorden.

Glas

Op de vernieuwde website www.duurzaamglas.nl vindt u bijvoorbeeld uitgebreide informatie over de kringloop van glas. U vindt hier verschillende downloads die u kunt inzetten voor uw eigen voorlichting of campagne zoals: een nieuwe scheidingswijzer, campagne- en voorlichtingsmateriaal (zoals foto’s die laten zien wat wel en niet in de glasbak mag), interessante artikelen en andere relevante feiten, cijfers en weetjes.

Papier

Ook de vernieuwde scheidingswijzer voor papier van Papier Recycling Nederland (PRN) kunt u inzetten om uw burgers nog beter te informeren. Deze scheidingswijzer geeft kort en krachtig de meest relevantie informatie over papierscheiding. Naast een scheidingswijzer vindt u op www.prn.nl allerlei bruikbare informatie over scheiden en verwerken van papier, een infographic over duurzaam papier en karton en een factographic over drankenkartons die niet bij het oud papier horen.