Actieve kennisdeling op platform VANG-HHA

De kans is groot dat u als gemeente vragen heeft over het onderwerp afvalscheiding en -preventie. Aan de andere kant heeft u waarschijnlijk ook kennis die anderen goed kunnen gebruiken. Hiermee kunt u terecht op het Kennisplatform VANG.

Zijn er ervaringen met het invoeren van omgekeerd inzamelen, gevolgd door een tariefsysteem? Wie heeft voorbeelden van het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En zijn er ervaringen met een gootsteenvermaler? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van vragen waarover op het Kennisplatform van VANG gesproken wordt.

Voor wie is het platform?

Het platform is bedoeld voor beleidsmedewerkers bij gemeenten en publieke bedrijven die werk willen maken van de VANG-doelen. Op het platform kunnen zij op een toegankelijke manier elkaar online ontmoeten en kennis uitwisselen over relevante onderwerpen. Dus niet langer wachten op een bijeenkomst om te netwerken, maar via een paar muisklikken contact zoeken met een grote groep ervaringsdeskundigen.

Communities

Het platform is ingericht met verschillende communities met elk een eigen onderwerp. Zo is omgekeerd inzamelen een onderwerp dat veel interesse heeft, maar ook keukenafval krijgt aandacht. De community omgekeerd inzamelen bevat inmiddels een rijke documentatie van beleidsplannen, notities en rapportages. In de community over keukenafval worden de laatste ideeën en pilots gedeeld en worden offline bijeenkomsten georganiseerd om dit onderwerp een impuls te geven.

Open forum

Binnen het kader van huishoudelijk afval spelen natuurlijk veel meer onderwerpen dan die waarmee de genoemde communities zich bezighouden. Daarom is ook een community opgezet voor alle overige onderwerpen waarover vragen of ervaringen gedeeld kunnen worden, het zogenoemde Open Forum. In deze laatste groep kreeg onlangs bijvoorbeeld een juridisch vraagstuk over rechtsongelijkheid duidelijke input. Dit geeft goed weer hoe nuttig het Kennisplatform kan zijn.

Deelnemen?

Het Kennisplatform moet het hebben van de leden: hoe meer waardevolle informatie wordt ontsloten, hoe waardevoller het platform. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje en word zelf actief!