Fase 2 van het onderzoek naar de samenstelling is gestart

Eind juni heeft het Learning Center fase 1 van het onderzoek naar de samenstelling van het ingezamelde kunststof/PMD gepubliceerd. Inmiddels zijn we gestart met fase 2!

Fase 1

In fase 1, het verkennende onderzoek, is op basis van bestaande sorteeranalyses gekeken welke variabelen van invloed zijn op de samenstelling van het kunststof dat door burgers gescheiden wordt aangeleverd. Naast de eerste resultaten zijn er in fase 1 ook veel aanbevelingen en suggesties gegeven die in de tweede fase van het onderzoek opgepakt zullen worden.

>> Ga naar nieuwsbericht over fase 1

Fase 2

In de komend maanden wordt in fase 2 een nieuw sorteerprotocol opgesteld en worden er op basis van dit protocol nieuwe sorteeranalyses uitgevoerd. Deze sorteeranalyses leveren de data waarmee een wetenschappelijk statistisch onderzoek wordt uitgevoerd en we meer inzicht zullen krijgen in de variabelen die de samenstelling beïnvloeden. Uitgangspunt van het onderzoek is het bieden van meer handelingsperspectief voor gemeenten bij de inzameling van kunststof/PMD. De resultaten van het onderzoek worden in 2018 verwacht.