Kwaliteitsverbetering PMD/Kunststof

Wat zijn de mogelijkheden en handelingsperspectieven voor gemeenten om de kwaliteit van ingezameld en gesorteerd kunststof verpakkingsafval te verbeteren?

Grondstoffencongres Cees RiksenDe hoeveelheid ingezameld kunststof verpakkingsafval is de afgelopen jaren sterk toegenomen, mede dankzij de inspanning van gemeenten. Maar de afzet van het  kunststof wordt steeds lastiger. Volgens recyclingbedrijven en sorteerders ligt dit aan de verslechterde samenstelling van het kunststofafval en dit kan uiteindelijk leiden tot een verhoging van de verwerkings- en sorteerkosten. Daarnaast is er een risico dat gemeenten de vergoeding vanuit het Afvalfonds niet volledig ontvangen.

  • GrondstoffencongresEr is onderzocht wat de mogelijkheden en handelingsperspectieven voor gemeenten zijn om de kwaliteit van het ingezamelde en gesorteerde kunststof verpakkingsafval te verbeteren. De resultaten hiervan kunt lezen in het rapport 'Kwaliteitsverbetering inzamelen en sorteren kunststof verpakkingsafval'.
    >> Download het rapport
  • Op het Grondstoffencongres van 30 maart was er ook aandacht voor dit onderzoek. Siem Haffmans  van Partners for Innovation presenteerde de resultaten.
    Grondstoffencongres KIDV>> Download de presentatie (pdf, 1 MB)
  • In dezelfde sessie op 30 maart heeft Kees Kerstens, namens het KIDV, een presentatie gegeven over de laatste stand van zaken betreffende het Kunststofketenproject.
    >> Download de presentatie (pdf, 588 kB)