Rijkswaterstaat gaat voedselverspilling tegen


Het viel op dat er bij Rijkswaterstaat (RWS (Rijkswaterstaat)) relatief veel eten en drinken overbleef na lunches en borrels. Dit was aanleiding om met WasteWatchers een onderzoek te doen naar voedselverspilling binnen de RWS kantoren, met als doel het verminderen van de verspilling.

Dat er veel eten en drinken werd verspild was ook Paula Huismans, adviseur Afval en Circulair bij Rijkswaterstaat, opgevallen. Ook zij vond het een logische beslissing dat Rijkswaterstaat de verspilling van voedsel wil aanpakken, want het is naast zonde van het geld ook zonde van de energie en de grondstoffen die gebruikt zijn.

Uit het onderzoek dat WasteWatchers uitvoerde in het RWS (Rijkswaterstaat) kantoor in Utrecht bleek dat ruim 7% van het eten en drinken werd verspild. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek gaat RWS aan de slag met lunches in de vorm van een buffet voor meerdere vergaderingen, meer maatwerk per bijeenkomst leveren en het aanbod van vegetarisch en veganistisch voedsel vergroten. Hierbij is communicatie en samenwerking binnen de bestelketen van belang om de veranderingen succesvol door te voeren.

>> Lees meer op het online platform Facto