Tools tegen voedselverspilling in uw gemeente


De hoeveelheid afval bij de consument terugdringen is voor veel gemeentes een prioriteit. Minder eten weggooien kan enorm helpen. Het Voedingscentrum heeft een aantal handige tools ontwikkeld waarmee consumenten hun voedselverspilling aanzienlijk kunnen reduceren. Gemeentes kunnen deze tools nu gratis aanbieden aan hun inwoners.

Slim koken met het Eetmaatje

Het Eetmaatje is een maatbeker voor rijst, pasta en couscous. Hiermee kun je porties eenvoudig afmeten voor 1 tot 4 personen. Zo voorkom je dat je niet te veel kookt en dat er onnodig eten wordt weggegooid.

Afgelopen jaren zijn er ruim 1 miljoen Eetmaatjes verspreid. Gebruikers van het Eetmaatje zijn enthousiast: 85% geeft aan dat het een erg handige tool is, vindt dat het helpt om de juiste portiegrootte te bepalen (89%) en om minder voedsel te verspillen (83%).

Slim bewaren met de Ja-Nee koelkaststicker

Om voedsel langer goed te houden, is de Ja-Nee koelkaststicker ontwikkeld: een ‘reminder’ voor de juiste bewaarplek van 12 veelgebruikte producten, voor op de groentelade in de koelkast. Bij deze sticker is een mooie tafeldisplay beschikbaar, zodat ze makkelijk uit te delen zijn in bijvoorbeeld een stadsdeelkantoor.

Inmiddels zijn er bijna 2 miljoen Ja-Nee koelkaststickers verstrekt. Consumenten geven aan dat de sticker helpt om producten langer te bewaren.

Gratis tools bestellen

Interesse in gratis Eetmaatjes of Ja-Nee koelkaststickers? Laat ons weten hoeveel tools uw gemeente nodig heeft, dan sturen wij ze kosteloos op.

Contactgegevens

Heeft u nog vragen of speciale verzoeken? Wij denken graag met u mee.

Neem voor bestellingen of vragen contact op met:

Kim Eversteijn,
E: eversteijn@voedingscentrum.nl
T: 070 306 88 41

Meer informatie en tools: www.voedingscentrum.nl/minderverspillen

*Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.


Met het 'Eetmaatje' kun je porties eenvoudig afmeten

De Ja-Nee koelkaststicker geeft tips om voedsel langer goed te houden