Verborgen boodschap


Met de actie ‘verborgen boodschap’ brengt het Voedingscentrum boodschappenlijstjes onder de aandacht. Een instrument wat kan helpen voedselverspilling te voorkomen.

Waarom aandacht voor boodschappenlijstjes?

Een boodschappenlijstje maken kan helpen om voedselverspilling te voorkomen. Wie regelmatig een lijstje maakt - en zich eraan houdt - kan jaarlijks zo’n 4 kilo voedsel van de afvalbak redden. Dat is mooi meegenomen voor het milieu én je portemonnee. Kijk hier voor tips om een boodschappenlijstje te maken.

Wat houdt de actie in?

Van 10 t/m 23 april kan een boodschappenlijstje worden ingestuurd. Het mag een eigenlijstje zijn, maar ook van iemand anders of bijvoorbeeld een gevonden lijstje in een winkelwagen. Van alle inzendingen worden er 8 geselecteerd. Deze worden geanalyseerd door lijstjes-expert Tefke van Dijk (bekend van Volkskrant Magazine) en kennisexpert Corné van Dooren (Voedingscentrum). De komende tijd wordt deze selectie inclusief analyse op de website van VoedingscentrumFacebook, Twitter en Instagram geplaatst. Onder de inzenders worden 10 exemplaren van de  Schijf van Vijf-kookboek verloot.

Boodschappenlijstje insturen?

Om mee te doen stuurt of deelt u een afbeelding van het boodschappenlijstje:


boodschappenlijstje