Even voorstellen: Irma de Roos


In de rubriek 'Even voorstellen' maken we kennis met deelnemers van het Kennisplatform van VANG-HHA. Waarom zijn ze lid van het kennisplatform, en wat hebben ze zelf te bieden? Vandaag stelt Irma de Roos, beleidsadviseur Grondstoffenmanagement bij Avalex*, zich voor.

“Omdat ik nieuw ben in de afvalwereld, verzamel ik op dit moment zoveel mogelijk informatie over grondstoffen en de inzameling ervan. Daarvoor is het Kennisplatform van VANG Huishoudelijk afval een ideale plek. Ik dompel me onder in praktijkverhalen en andere publicaties. Dat gaat me goed af; ik ben iemand die het leuk vindt om zich te verdiepen, verder te kijken dan de abstracte termen.

Als beleidsadviseur ben ik verantwoordelijk voor de rapportages over de voortgang van onze beleidsplannen en de beleidsvisie op langere termijn. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de voorbereiding van contracten voor aanbestedingen. Ik vind het belangrijk dat ik daarbij goed beslagen ten ijs kom. Voordat ik bij Avalex terecht kwam, werkte ik vijftien jaar bij de gemeente Den Haag. Daar had ik stedelijke ontwikkeling en bedrijfshuisvesting in mijn portefeuille. Ik heb in Den Haag ook kort geproefd aan afvalbeleid toen ik meedraaide in de groep die werkte aan het huishoudelijk afvalplan en een project over circulaire economie.

Wie vragen heeft over gemeentelijke processen, kan bij mij terecht. Daar weet ik na al die jaren alles van. Over enige tijd hoop ik ook alles te weten over grondstoffen.”

*Avalex is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijkswijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp, Delft en Midden-Delfland.


Irma de Roos

Wilt u zich ook 'Even voorstellen'?

Stuur dan een mail naar vanghuishoudelijkafval@rws.nl en geef aan dat u interesse hebt. Wij nemen daarna contact met u voor een kort interview.