Introductiecursus gedragsbeïnvloeding en afvalscheiding in 2018 weer van start


Wist u dat felgroene afvalbakken meer afval ophalen? En dat mensen minder afval bijplaatsen bij ondergrondse containers als ze zich gecommitteerd hebben aan een schone buurt? Dit zijn voorbeelden uit de introductiecursus gedragsbeïnvloeding die een groot effect hebben op het gedrag van mensen.

In het voorjaar van 2018 starten we weer met de introductiecursus gedragsbeïnvloeding. In deze cursus maakt u kennis met de principes van gedragsverandering, toegespitst op afvalscheiding en zwerfafval. U leert stapsgewijs om gedragsbeïnvloeding in de praktijk toe te passen en zo het gedrag van burgers positief te veranderen. Gedragsexperts geven u de belangrijkste theorieën en handvatten mee om gedragsbeïnvloeding in uw dagelijks werk toe te passen. Denk hierbij aan omgaan met weerstand van bewoners of het effectief inzetten van de principes van Cialdini. Dit passen we in de cursus direct toe op praktijkvoorbeelden over afvalscheiding en zwerfafval die door de deelnemers zelf zijn ingebracht.

De gratis introductiecursus is bedoeld voor gemeenten en samenwerkingsgebieden die werken aan zwerfafval en afvalscheiding. De trainingsdagen zijn op 4 april, 9 mei en 6 juni 2018. In de cursus zit een opbouw, dus het is belangrijk dat u er alle dagen bent. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht, op loopafstand van het centraal station. Let op: voor de collegereeks hebben we maar 25 plekken beschikbaar, dus meld u snel aan. Aanmelden kan via deze link.