Toolkit Afvalvrije Festivals


De Toolkit Afvalvrije Festivals is drie jaar aan kennis en ervaringgebundeld in één document. Deze kennis is opgedaan in de Green Deal Afvalvrije Festivals, die drie jaar geleden werd gesloten met een aantal koplopers uit de evenementenindustrie.

Afval verminderen

Het doel van de Green Deal en de Toolkit is het verminderen van de hoeveelheid afval per bezoeker op onze festivals, maar ook het scheiden en recyclen van dit afval. Daarnaast moeten festivals schoner worden doordat de hoeveelheid afval op de grond vermindert.

Lees hier meer over de Green Deal: greenevents.nl/green-deal

Resultaten in kaart

Na een aantal pilots – uitgevoerd door de eerdergenoemde koplopers uit de evenementenindustrie – zijn de resultaten nu in kaart gebracht. Welke stappen zet je om het plasticgebruik te reduceren? Hoe stap je over naar circulaire drinkbekers? En wat zijn de voor- en nadelen? Ook vind je een compleet hoofdstuk over het composteren van afval en het reduceren van campingafval.

De toolkit is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Eerste stappen die koplopers – zoals onder andere DGTL, Into The Great Wide Open, Amsterdam Open Air, Mysteryland en Solar weekend - met succes hebben gezet.

Download de Toolkit Afvalvrije Festivals hier: http://greenevents.nl/kennisbank/