Even voorstellen: Sabine Jobsen

Sabine Jobsen is niet alleen een nieuw gezicht bij VANG-HHA, maar ook bij de gemeente Stein. Daar werkt ze sinds 1 januari 2019 als beleidsmedewerker Sabine Jobsenduurzaamheid en afval. “Vorig jaar heb ik mijn master Sustainability science and policy afgerond aan de Universiteit van Maastricht. De vraag die toen door mijn hoofd speelde was: hoe kan ik er met mijn kennis voor zorgen dat mensen meer met duurzaamheid gaan doen? Kort daarna vond ik deze mooie baan bij de gemeente Stein. Ik ga over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Daar hoort afval ook bij en daar valt nog veel winst te behalen.”

“We zijn momenteel bij de gemeente een nieuw afvalbeleidsplan aan het opstellen. Dat doen we samen met de regio Westelijke Mijnstreek. We onderzoeken of we met het nieuwe plan een grote omslag kunnen maken in ons afvalbeleid om zo de landelijke doelstelling te halen. Op dat gebied moet er nog veel gebeuren. Het restafval in Stein bestaat voor zo’n 50 procent uit gft, dat is zonde.”

“Omdat ik nieuw ben bij de gemeente, vind ik het interessant om me aan te sluiten bij het kennisplatform. Ik hoop hier veel ervaringen van anderen te kunnen lezen op het gebied van effectief afvalbeleid.”