Leernetwerken kwaliteit: excursie gft-verwerking en textielsorteercentrum 21 oktober

Gepubliceerd op 13 oktober 2021

Donderdag 14 oktober sluit VANG-HHA de leernwetwerken kwaliteit gft-afval en textiel af. Onder andere monitoring, inzameling, communicatie, handhaving en samenwerking met de verwerker zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens 4 interactieve sessies met gemeenten en inzamelaars. Als afsluiter organiseren we een interessante excursie waarbij de kwaliteit van gft-afval en textiel weer centraal staat.

Op 21 oktober beginnen we de dag in Wilp waar we een rondleiding krijgen op de composteerinstallatie van Attero. Na de rondleiding is er een korte inhoudelijke sessie over de kwaliteit van gft-afval en wordt een lunch verzorgd. Daarna vertrekken we naar het nabijgelegen Deventer (ca. 15 minuten met eigen vervoer) om het textielsorteercentrum van Reshare van binnen te bekijken.

Wil je meer weten over de kwaliteit van gft-afval en textiel of wil je wel eens zien hoe gft-afval en textiel in de praktijk verwerkt worden? Meld je dan aan voor de excursie. Deelname is gratis en staat open voor medewerkers van gemeenten en inzameldiensten.

Programma (indicatief):

  • 10:00 rondleiding bij composteerinstallatie Attero, Sluinerweg 12, 7384 SC Wilp
  • Ca. 11:30 inhoudelijk gedeelte kwaliteit gft-afval, aansluitend lunch
  • Ca. 13:30 Rondleiding bij Reshare Textielsorteercentrum Deventer, Nering Bögelweg 42, 7418 HJ Deventer
  • Ca. 14:30 inhoudelijk gedeelte
  • Ca. 15:30 afsluiting