Nieuwsbrief VANG-HHA sept 2015

vang-6617 uitsnede 2
Nieuwsbrief VANG-HHA sept 2015

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Zó informeert Veldhoven haar inwoners over afval scheiden

Afval anders scheiden doe je samenGemeente Veldhoven gaat vanaf 1 oktober het afval anders scheiden. De gemeente informeert haar inwoners hierover met een informatieve animatievideo.

Tijd voor een eerste balans

Foto Samuel StollmanIn de regelmatig terugkerende blog 'Onderweg' deelt Samuel Stollman van de NVRD zijn praktijkervaring die hij tijdens zijn adviesgesprekken bij gemeenten in het hele land opdoet. Dit keer maakt hij een eerste balans op.

Factsheet 'Diftar in 5 punten'

DIFTAR vier gescheiden afvalbakken Deventer UitsnedeRuim een derde van de Nederlandse gemeenten hanteert het diftar-systeem. Voor gemeenten die hun afvalscheiding willen verbeteren kan deze methode interessant zijn. Wat zijn de voor- en nadelen van diftar?

100-100-100 concept beschikbaar

logo rova 100 dagen afvalvrijWegens groot succes is het project 100-100-100 beschikbaar gemaakt voor gemeenten en afvalbedrijven. Wilt u ook minder restafval per inwoner in uw gemeente?

Nog 155 kilo te gaan

Wethouder Rene van der Weide UitsnedeHoe gaat René van de Weide, wethouder in de gemeente Emmen, er voor zorgen dat inwoners van Emmen in 2020 nog maar 100 kilo restafval per jaar in hun grijze bak of zak gooien?

Almere maakt afval scheiden nuttig en leuk

DSC_0777 Almere Uitsnede

Gemeente Almere bracht in vijf jaar de hoeveelheid restafval per persoon terug van 300 naar 175 kilo per jaar. Ook afvalscheiding bij de hoogbouw krijgt de komende jaren veel aandacht. Het huidige succes zit voor een groot deel in een doordachte communicatiestrategie.

Gemeente Venray strijdt tegen voedselverspilling

Voedselverspilling 303 325Gemeente Venray gaat eind 2015 met haar inwoners de strijd aan tegen voedselverspilling met de Foodbattle. Hoe breng je afvalpreventie onder de aandacht van bewoners en wat komt er allemaal bij de organisatie van zo’n evenement kijken? Een gesprek met Simone van Santen de Hoog.

Uitgelicht uit de Kennisbibliotheek

kennisbibliotheek-nieuwsbriefLiteratuurstudie 'Verbetering Afvalscheiding en inzameling bij hoogbouw'.Een literatuurstudie naar gedragsdeterminanten en interventies.

Bijeenkomsten

  • 29 september: Workshop Milieustraten
  • 15 oktober: Inzamelmethoden kunststof verpakkingen
  • 5 november: Workshop Afvalbeleidsplan (informatie volgt nog)
  • 10 november: Workshop Milieustraten (informatie volgt nog)
  • 1 december: Training Omgekeerd Inzamelen (informatie volgt nog)
  • 10 december: Training Diftar (informatie volgt nog)

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.