Nieuwsbrief VANG-HHA dec 2015

vang-6617 uitsnede 2
December 2015

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Uniek project van start in winkelcentrum in Hilversum

Intergraal afvalmodel GADDe GAD gaat afval op straat, van huishoudens én winkeliers gescheiden inzamelen in winkelcentrum Kerkelanden. Bewoners, winkeliers en passanten kunnen de verschillende stromen in één keer gescheiden inleveren.

Guus van den Berghe kijkt terug op één jaar VANG-HHA

Guus van den BergheNa jaren van consolidatie, of zelfs van stilstand en radiostilte, staan de scheiding en preventie van huishoudelijk afval weer hoog op ieders agenda. In plaats van ‘Dat wordt lastig’ horen we nu ‘We gaan ervoor!’.

Utrecht wil voedselverspilling steviger op de agenda zetten

VoedselverspillingIn het werken aan een circulaire economie wil Utrecht ook het thema voedsel en voedseloverschotten betrekken. De gemeente liet gericht onderzoek doen naar de mogelijke rol van de gemeente om voedselverspilling tegen te gaan.

Geen gratis plastic tasjes meer per 1 januari 2016

Verbod plastic tasjesGratis plastic tasjes zijn per 1 januari verleden tijd. Winkeliers mogen die tasjes dan niet meer gratis uitdelen aan hun klanten. Als gemeente kunt u uw winkeliers ondersteunen met heldere informatieverstrekking over hun rol bij het verbod van gratis plastic tasjes.

Uitgelicht uit de Kennisbibliotheek

kennisbibliotheek-nieuwsbrief

- Haalbaarheidsstudie bio-afbreekbare plastic draagtasjes:  studie naar technische en economische haalbaarheid en implicaties van verbod op dunne plastic draagtasjes in NL.
- Handleiding Schoon belonen: geeft inzicht in de werking van belonen en beloningssystemen.

Bijeenkomsten

  • 12 januari 2016: Cursus Schoon belonen
  • 19 januari 2016: Training Omgekeerd inzamelen
  • 28 januari 2016: Training Diftar

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.