VANG - Huishoudelijk afval

vang-6617 uitsnede 2
Nieuwsbrief VANG-HHA juli 2015

De eerste nieuwsbrief

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Deze eerste nieuwsbrief krijgt u toegestuurd, omdat u bij ons bekend staat als contactpersoon. Veel leesplezier!

“Succesvol afvalbeleid vraagt om interactie met je burgers”

Marc Pruijn

Marc Pruijns ambitie op afvalgebied? De beleidscoördinator Van Afval Naar Grondstof bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu: "We willen alle ketens sluiten."

Meer bronscheiding prioriteit Maastricht

Maastricht zet positieve afvalscheidingsresultaten neer sinds de invoering van diftar in 2001. Met 73% in 2013 en een realistisch streven van 75% in 2015 werkt de combinatie van financiële en gemaksprikkels bovengemiddeld goed.

Proef wasbare luiers Hengelo succesvol

Wasbare luiers aan de waslijnHet project ‘Diaper Challenge’ in Hengelo toont aan dat 67% van de vijftig deelnemers positief is over wasbare luiers. De diftar-gemeente hoopt dat deze luiers een alternatief kunnen zijn voor wegwerpluiers, die nu in het restafval terechtkomen.

VANG-HHA benoemt ketens 2015-2016

Binnen het programma van VANG - Huishoudelijk afval is voor 2015 en 2016 een aantal activiteiten benoemd om via ketensluiting te komen tot verlaging van het grondstoffenverbruik. Binnen de benoemde ketens moet samenwerking leiden tot een efficiënter gebruik.

Uitgelicht uit de Kennisbibliotheek

kennisbibliotheek-nieuwsbriefDe literatuurstudie 'Verbetering afvalscheiding en inzameling hoogbouw' toont aan: omstandigheden en voorzieningen zijn essentieel. Gemeenten kunnen bewoners ondersteunen door meer gebruikersgericht te denken.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.