Nieuwsbrief VANG-HHA

vang-6617 uitsnede 2
Oktober 2016

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Rijksbreed programma voor de circulaire economie

Marc Pruijn 2Vorige maand presenteerde het kabinet het Rijksbrede programma ‘Circulaire Economie: Nederland Circulair in 2050’. Programmaleider Marc Pruijn is enthousiast over dit programma, dat onder meer VANG omvat. Wat gaat er veranderen?

Voorst regelt afvalzaken beter zelf

VoorstVoorst is een kleine gemeente die kiest voor een eigen aanpak van het afvalbeleid. Die leidt tot positief stemmende afvalresultaten, goede service, lage kosten en tevreden inwoners. Veel werk?

Het blijvende succes van 100-100-100 (& 100)

100 100 100 staandAfvalpreventieproject 100-100-100 mag een vierde 100 aan de rij toevoegen. In ruim anderhalf jaar tijd is het succesvolle initiatief de grens van honderd deelnemende gemeenten gepasseerd. “Inwoners zien zelf hoe makkelijk ze hun gedrag kunnen aanpassen. Dat zorgt voor blijvende veranderingen.”

Hoe kozen Gouda en Steenbergen hun inzamelsysteem?

Gouda versus SteenbergenDe gemeenten Gouda en Steenbergen hebben onlangs gekozen voor een ander afvalinzamelingsysteem. De eerste voert diftar in, de tweede omgekeerd inzamelen. Hoe zijn ze allebei tot hun keuze gekomen?

Gratis online gedragscursus

Introductiefilm MOOC Gedrag - Addie Weenk over bijplaatsingLeer in deze gratis online cursus hoe u, bij het maken van het beleid, inzichten uit de gedragswetenschappen succesvol kunt toepassen.

Rotterdam, stad van uitersten in beweging

Patricia Lemen 4Een generalistische aanpak van huishoudelijk restafval is niet overal even makkelijk, meent senior adviseur Stadsbeheer in Rotterdam Patricia Lemen. Toch is ook de Maasstad zichtbaar in beweging.

Bijeenkomsten

  • 5 oktober: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2
  • 6 oktober: Preventie van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal
  • 13 oktober: Werksessie kostenoptimalisatie
  • 13 oktober: Textiel
  • 3 november: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3
  • 10 november: Afvalcoaches

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.