Nieuwsbrief VANG-HHA februari 2017

vang-6617 uitsnede 2
februari 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u regelmatig op de hoogte van alle activiteiten. Van aansprekende praktijkvoorbeelden, actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Heeft u een interessant verhaal? Laat het ons weten.

Amsterdam op weg naar bronscheiding, Meerlanden naar omgekeerd inzamelen

ophalen 2Hoe bepalen gemeenten hun inzamelingsysteem? Amsterdam wil in 10 jaar volledig over op bronscheiding. In de Meerlanden-gemeenten is nascheiding nooit een optie geweest.

Wat mij betreft is het (gerecyclede) glas halfvol

Daphne in Granada 2Daphne van den Berg is projectleider bij het KIDV en voormalig medewerker van RWS. (Rijkswaterstaat) Ze kijkt terug op 2 jaar VANG-HHA en geeft antwoord op hoe producenten hun verpakkingen de komende jaren verder willen verduurzamen.

Aanrechtbakje Houten: 43% meer gft-inzameling

Sjoerd le Noble 2Houten wil het afvalscheidingspercentage verbeteren door onder andere het gebruik van een aanrechtbakje te stimuleren om etensresten beter te scheiden. De proef loopt nog steeds omdat de deelnemers door willen gaan!

Sneak preview pictogrammen afvalscheiding

Sneak preview standaard sets 2Dit voorjaar komen de standaardsets van kleur, naam en pictogram beschikbaar voor betere herkenbaarheid en uniformiteit bij afvalscheiding. Wilt u alvast een kijkje nemen?

Sessie Afval in de hoogbouw is een ‘mooie eerste stap’

DSC_0014 2Hoe gaan we om met afval in de hoogbouw? De bijeenkomst ‘Verbetering afvalscheiding en -inzameling hoogbouw’ bracht ruim 60 deelnemers van overheden, bedrijven en andere betrokkenen bij elkaar voor nieuwe oplossingen.

Kom 7 maart naar de Werkplaats Keukenafval

Werkplaats keukenafval verticaalMeer inzicht en actie om uw inwoners keukenafval beter te laten scheiden? Kom dan op 7 maart naar de 3e Werkplaats Keukenafval bij ODBN in Den Bosch (van 9.00 tot 13.00 uur). Met afvalbedrijven en andere gemeenten besteden we deze keer extra aandacht aan: een nieuwe inzamelstructuur, inzamelproeven en voedselverspilling. Meld je aan

Bijeenkomsten

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.