Nieuwsbrief VANG-HHA januari 2017

vang-6617 uitsnede 2
januari 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Inwoners uit Maastricht ontwerpen zelf inzamelsysteem

Regio West BrabantGemeente Maastricht betrekt inwoners vanaf de ontwerpfase bij de zoektocht naar de optimale inzamelmethode. Drie buurten starten binnenkort met systemen die de inwoners zelf hebben ontwikkeld.

Goed scheiden loont voor Hoeksche Waard

Infographic Goed scheiden loont UitsnedeWaar staat de Hoeksche Waard na een jaar ‘Goed Scheiden Loont’, waarbij bewoners per keer dat ze restafval aanbieden betalen?

Zet de kwaliteit van het materiaal centraal

Dick Hoogendoorn portret (2015) 2Directeur Dick Hoogendoorn van de Vereniging Afvalbedrijven vindt sluiting van materiaalkringlopen belangrijk. Hij gaat uit van een evenwichtige afweging tussen de economische, sociale en milieu -aspecten.

Uitgelicht: Bijeenkomst Afval in de hoogbouw

Slimme inzameling van afval in de hoogbouw. Het is en blijft een uitdaging voor gemeenten. Daarom gaan we in een brede groep van experts en ervaringsdeskundigen aan de slag met de grootste uitdagingen van dit moment.

Alles komt toch weer op één hoop!

Welke verhalen over afval ken jij UitsnedeDit is een van de verhalen die bepalen dat mensen geen afval scheiden. Kloppen deze verhalen? En hoe kun je als gemeente daar het beste mee omgaan?

Ga maar gluren bij de buren

BerendDeVries 012Def2Afval. Geen onderwerp dat de gemoederen van Tilburgenaren meer bezighoudt. Wethouder Berend de Vries is professioneel, maar ook persoonlijk betrokken bij het onderwerp.

Bijeenkomsten

  • 15 februari: Afval in de hoogbouw
  • 16 februari: VANG workshop afvalcoaches
  • 2 maart: Werksessie Kostenoptimalisatie

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.