Nieuwsbrief VANG-HHA juli 2017

vang-6617 uitsnede 2
juli 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier! (Ga naar de online versie)

Pictogrammen afvalscheiding beschikbaar

Overzicht ontwerpen afvalscheiding juli2017Rijkswaterstaat heeft standaardsets van kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding ontwikkeld en deze zijn beschikbaar. Het doel is meer afvalscheiding en betere kwaliteit door betere herkenbaarheid en uniformiteit.

Almere helpt met afvalscheiding tot in de keuken

Afvalbak 4 compartimenten Almere 2Afval scheiden geeft gemak, is de opvatting van Almere. Voor de hoogbouw helpt de gemeente bewoners niet alleen op straat, maar ook in de eigen keuken. Een pilot met nu al een afname van ruim 100 kilo restafval per persoon per jaar. De volgende stap is een luxe afvalscheidingsbak.

Uden onderzoekt afvalscheiding

GFT en Eten sticker

Uden onderzoekt het effect van service, leeftijd en het bewonen van een huur- of koopwoning op het scheiden van keukenafval.

Recycling van luiers, komt het er aan of niet?

Recycling luiersIn een uitzending van Nieuwsuur is onlangs ingegaan op de recycling van luiers. De toonzetting was optimistisch, de recycling komt er aan. Wat is nu de feitelijke situatie? Heeft het nut om vast met de inzameling van luiers te starten? En wat kunnen gemeenten doen om het luierafval te verminderen?

Efficiënter inzamelen

optimalisatie route-inzamelingTwente Milieu bespaart 20% op de inzamelkosten en op het brandstofgebruik door de overstap naar de meest verregaande vorm van dynamisch inzamelen, waarbij wordt gelet op de route , de vulgraad en de CO2 uitstoot.

Bijeenkomsten

  • 20 september: Start collegereeks Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 1
  • 18 oktober: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2
  • 25 oktober: Terugkomdag Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding voorjaar
  • 8 november: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.