Nieuwsbrief VANG-HHA

vang-6617 uitsnede 2
november 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Lisse actief aan de slag met afvalscheiding

lisseGemeente Lisse heeft dit jaar een proef met afvalscheiding in de keuken gedaan bij drie appartementencomplexen en een laagbouwwijk. Dit heeft mooie resultaten opgeleverd.

Je rol loslaten in het straatje van Vermeer

Straatje van VermeerPiet Burgering van Avalex is druk bezig met de voorbereidingen en implementatie van omgekeerd inzamelen in zes gemeenten. In deze blogserie vertelt hij over zijn ervaringen met het co-creatietraject in het straatje van Vermeer.

Rotterdam aan de slag met VANG support

vang supportVorige week is de eerste aanvraag voor de VANG support omgezet in een overeenkomst. In Rotterdam gaat een adviseur ondersteuning geven bij de onderwerpen omgekeerd inzamelen en diftar.

GFT-pilot op Java-eiland in Amsterdam

GFT scheiden op Java eilandHoogbouw en gft-afval, dat is in de regel geen gelukkig huwelijk. Op Java-eiland in Amsterdam loopt nu een pilot die echt succesvol lijkt.

Save the date: 15 februari bijeenkomst hoogbouw

HoogbouwZet 15 februari 2018 alvast in uw agenda want dan organiseren we weer een bijeenkomst afvalscheiding in de hoogbouw. Hierin staat kennisdeling vanuit de pilot, maar ook de ervaringen van andere gemeenten die met afvalscheiding in de hoogbouw aan de slag zijn, centraal.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.