Nieuwsbrief VANG-HHA september 2017

vang-6617 uitsnede 2
september 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

750 boze bewoners in Emerald

Piet Burgering 1Piet Burgering van Avalex is druk bezig met de voorbereidingen en implementatie van omgekeerd inzamelen in zes gemeenten. In deze blogserie vertelt hij over zijn ervaringen. Zoals in Emerald, waar 750 burgers boos waren.

Op pad met de VANG-relatiebeheerders

AdviseringsgesprekMisschien zijn ze al wel eens bij u langs geweest: de VANG-relatiebeheerders. Zij hebben inmiddels al heel wat gemeentehuizen van binnen gezien. Vanuit het VANG-programma bieden zij ondersteuning aan gemeenten en inzamelaars. Geïnteresseerd?

Afvalscheiding verbeteren bij hoogbouw

Addie WeenkMomenteel onderzoekt men in acht grote gemeenten hoe afvalscheiding in de hoogbouw sterk verbeterd kan worden. Hoe verloopt het onderzoek? Addie Weenk brengt u op de hoogte.

De vernieuwde Afvalscheidingswijzer op je website

Afvalscheidingswijzer mobiel en schermGemeenten kunnen de vernieuwde Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal integreren in hun eigen website. In welke bak hoort dit afval nu eigenlijk? Inwoners kunnen voor het antwoord op deze vraag nu met ruim 4.000 afvalzoektermen terecht.

Bijeenkomsten

  • 4 oktober 2017: Afvalconferentie 2017
  • 5 oktober 2017: Werkplaats Keukenafval
  • 10 oktober 2017: Best practices gemeenten
  • 11 oktober 2017: 'Gemeenten en kunststof - van ambitie naar transitie'
  • 18 oktober 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2
  • 25 oktober 2017: Terugkomdag Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.