Nieuwsbrief VANG-HHA juni 2017

vang-6617 uitsnede 2
juni 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier! (Ga naar de online versie)

Gratis tools tegen voedselverspilling in uw gemeente?

koelkaststicker 2U kunt in uw gemeenten gratis tools aanbieden zoals de JA-NEE koelkaststicker en het Eetmaatje. Deze middelen helpen mee aan de reductie van voedselverspilling bij uw inwoners.

De FoodBattle in uw gemeente!

Al gerealiseerdStimuleer inwoners om minder voedsel te verspillen door een FoodBattle te organiseren in uw gemeente. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in wat zij aan eten weggooien en het helpt hen om minder te verspillen.

Voorrang voor vervezeling van textiel

Frankenhuis_spijkerbroeken vierkantBij textielrecyclingbedrijf Frankenhuis trekken enorme machines al jaren kleding en ander textiel uit elkaar tot vezels, als grondstof voor nieuwe producten. Wat nog mist, is een grote afzetmarkt. De hoop is gericht op duurzaam inkopen.

Huizen schakelt om naar omgekeerd inzamelen

IMG_0893Deelname aan 100-100-100, goede communicatie en hoge service resulteren naar verwachting in goede resultaten. In de proefwijken werd in een pilot al snel boven de 75% afvalscheiding gehaald.

Aandacht geven

Koos van DaelKoos van Dael is sinds kort relatiebeheerder vanuit de NVRD voor VANG-HHA. In zijn blog vertelt hij hoe we de komende periode meer ‘aandacht’ willen geven aan de hobbels, drempels en muren waar gemeenten tegen aanlopen.

Zaanstad en HVC testen drie hoogbouwinterventies

De drie interventies zijn: het plaatsen van voorzieningen in de woning, aan de slag met implementatie-intenties en social modeling. De eerste resultaten geven een positief beeld.

Werkplaats Keukenafval

Komt u ook op 4 juli naar de Werkplaats Keukenafval? Gemeente Deventer vertelt samen met Circulus-Berkel over ‘de schillenboer-pilots’ en Lelystad gaat in op communicatie.

Bijeenkomsten

  • 4 juli: Werkplaats Keukenafval
  • 5 juli: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3
  • 20 september: Start collegereeks Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 1

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.