Nieuwsbrief VANG-HHA augustus 2017

augustus 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier! (Ga naar de online versie)

BEST-tas stimuleert afvalscheiding Hoogeveen

BEST2

Kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen stimuleert al 20 jaar afvalscheiding binnen de gemeente Hoogeveen. Zij halen restafval op met de Restgoedwagen. En sinds vorig jaar geeft de BEST-tas voor Boeken, Electrische apparaten, Speelgoed en Textiel nieuwe mogelijkheden aan Hoogeveners.

Kunt u ondersteuning gebruiken?

support-2355701_960_720

Gemeenten en publieke afvalbedrijven kunnen ondersteuning krijgen vanuit VANG-HHA in de vorm van advies-uren door zogenaamde aanjaagteams. Bent u geïnteresseerd?

Betere herkenbaarheid en uniformiteit voor afvalscheiding

overzicht ontwerpen afvalscheiding-01 vierkantRijkswaterstaat heeft standaardsets van kleuren, namen en pictogrammen voor afvalscheiding ontwikkeld en deze kunt u nu rechtenvrij downloaden.

20 september start 'Gedragsverandering afvalscheiding'

vang-6630 2Wilt u leren hoe u gedragsbeïnvloeding in de praktijk kunt toepassen en zo het afvalscheidsgedrag van burgers positief kunt veranderen? U maakt kennis met het proces van gedragsverandering en gaat u aan de slag met de belangrijkste theorieën en concrete maatregelen.

Werkplaats Keukenafval verzet naar 5 oktober!

keukenafvalTijdens deze vierde werkplaats vertelt o.a. gemeente Deventer hoe ze keukenafval weert door inzet van de schillenboer. Gemeente Lelystad licht toe hoe ze communicatie inzet om meer GFT gescheiden in te zamelen.

Bijeenkomsten

20 september 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 1

26 september 2017: Afvalcoaches

5 oktober 2017: Werkplaats Keukenafval

18 oktober 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2

25 oktober 2017: Terugkomdag Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.