Nieuwsbrief VANG-HHA oktober 2017

vang-6617 uitsnede 2
oktober 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Afval inzamelen in het straatje van Vermeer

Straatje van VermeerPiet Burgering van Avalex is druk bezig met de voorbereidingen en implementatie van omgekeerd inzamelen in zes gemeenten. In deze blogserie vertelt hij over zijn ervaringen. Zoals het inzamelen van afval in het straatje van Vermeer.

Heeft u ondersteuning nodig?

AdviseurHet programma VANG-HHA biedt een nieuwe vorm van ondersteuning aan gemeenten en publieke afvalbedrijven. Onder de naam ‘VANG-Support’ kunnen we u rechtstreeks ondersteunen met adviesuren.

Positieve trend afvalproef Maastricht

Afvalloos MaastrichtMinder restafval en een groter aanbod van recylebaar materiaal. Dat is de tussenstand bij de afvalscheidingsproeven in drie Maastrichtse wijken. Na een aanloopperiode zijn de meeste inwoners nu meer gewend aan hun nieuwe systeem.

Benieuwd naar de succesverhalen?

Er zijn gemeenten in Nederland die de VANG-doelstelling van 100 kg restafval per inwoner al behaald hebben. Een aantal van deze gemeenten is bereid hun succesverhaal te delen. Komt u ook op 7 december?

Bijeenkomsten

  • 8 november 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3
  • 28 november 2017: De Toekomst van Plastics!
  • 28 november 2017: Diftar
  • 7 december 2017: Best practices gemeenten

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.