Nieuwsbrief VANG-HHA maart 2017

vang-6617 uitsnede 2
maart 2017

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u regelmatig op de hoogte van alle activiteiten. Van aansprekende praktijkvoorbeelden, actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Heeft u een interessant verhaal? Laat het ons weten.

Drie Friese G’s voor nascheiding

Biobakje Leeuwarden 2Leeuwarden en de DDFK-gemeenten werken voor de inzameling van huishoudelijk afval met gecombineerde bron- en nascheiding. Sleutelwoorden hierbij zijn: Gemak & Goede resultaten & Gebrek aan ruimte.

Blik: bron of nascheiden?

Sorteerinstallatie PMD-afval - bron Suez Bas van SpankerenWat is beter, blik aan de bron scheiden via de PMD-fractie of blik in het restafval laten en de metalen na verbranding terugwinnen uit de bodemassen?  Dit afwegingskader helpt gemeenten bij het maken van een keuze.

Nieuwe collegereeks Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding

ReciprociteitOp 17 mei start de eerste bijeenkomt Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding. Maak kennis met het proces van gedragsverandering en leer stapsgewijs om gedragsbeïnvloeding in de praktijk toe te passen en zo het afvalscheidingsgedrag van burgers positief te veranderen.

Van de andere kant...

Samuel StollmanSamuel Stollman bekijkt de problematiek waar gemeenten tegen aan lopen om de VANG-doelstellingen te halen vanuit een iets ander perspectief door zijn veranderde rol.

Ontmoet elkaar online

Kennisplatform VANG HHA verticaalWanneer u als gemeente vragen heeft over het onderwerp afvalscheiding en afvalpreventie dan kunt u terecht op het Kennisplatform VANG-HHA. Ontmoet elkaar online om kennis uit te wisselen over relevante onderwerpen.

Bijeenkomsten

30 maart 2017: Gemeentelijk Grondstoffencongres11 april 2017: VANG workshop afvalcoaches13 april 2017: Sessie Kwaliteit17 mei 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 114 juni 2017: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.