Nieuwsbrief VANG-HHA april 2018

April 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Vernieuwd!

containers aan de Oude gracht Utrecht NLDe web-pagina Communicatie van VANG-HHA is vernieuwd! U vindt hier o.a. mooie praktijkvoorbeelden, tools, bijeenkomsten en interessante rapporten. Zo kunt u goede communicatie en het toepassen van maatregelen gericht op gedragsverandering inzetten om preventie en afvalscheiding te stimuleren.

Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag

Heeft u eerder de gedragscursus zwerfafval of afvalscheiding gevolgd en heeft u ook behoefte om deze kennis weer een beetje op te frissen? Kom dan naar de inspiratiedag afvalscheiding en gedrag voor gemeenten op 9 oktober 2018.

'Afval Bewust'

ROVAIn Zwolle en Raalte gaat ROVA begin mei 2018 van start met de pilot ‘Afval Bewust’. Verschillende interventies moeten het scheidingsgedrag van inwoners positief beïnvloeden, zoals een app op je smartphone die direct individuele informatie aanbiedt.

Hoe stimuleert u uw inwoners om meer afval te scheiden?

Bent u er nog niet uit hoe u uw inwoners kunt stimuleren om hun gedrag te veranderen? In het document Overzicht kennisveld gedragsbureaus vindt u een o.a. overzicht van bureaus die zich met gedragsverandering en communicatie bezighouden.

Nieuw interactief stappenplan

mijn container kan legerRijkswaterstaat heeft samen met het KIDV een stappenplan ontwikkeld dat u kunt gebruiken om communicatie en gedragsbeïnvloeding op een goede manier in te zetten bij het opzetten en uitvoeren van uw project over afvalscheiding.

Bijeenkomsten

  • 23 april 2018: Kick-off toepassingstraject Schone Evenementen
  • 20 september 2018: Optimaliseren textielinzameling – stof tot nadenken
  • 25 september 2018: Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag
  • 3 oktober en 7 november en 12 december 2018 : Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding
  • 9 oktober 2018: Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.