Nieuwsbrief VANG-HHA juni 2018

vang-6617 uitsnede 2
juni 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Nog maar 90 kilo restafval per inwoner in Overbetuwe

20180531_065701 staand2Meer PMD, meer gft en minder restafval. Dat is gelukt in Overbetuwe: de inwoners scheiden hun afval veel beter sinds de gemeente het inzamelsysteem veranderde. Benieuwd hoe dit gelukt is?

Ruim 30 procent minder restafval in Drimmelen

De inwoners van Drimmelen zijn hun afval in 2018 beter gaan scheiden. Uit de eerste cijfers blijkt dat er 30 procent minder restafval is opgehaald. Hoe doen ze dat in Drimmelen?

De zin van afval scheiden

Gescheiden afval blijft gescheiden....en de onzin die u wel eens hoort.
Wilt u de bewoners van uw gemeenten laten zien hoe het nu echt zit met afval scheiden? Gebruik dan deze vijf afvalmythekaarten in uw communicatie. U kunt ze rechtstreeks inzetten of de bestanden los gebruiken.

Verbindende rol

Wilma MiddelWilma Middel is één van de relatiebeheerders van het programma VANG-HHA en hoopt zo haar steentje te kunnen bijdragen aan het behalen van de doelstellingen door gemeenten. Maar wie is Wilma Middel?

Stof tot nadenken!

Op 20 september 2018 kunt u als gemeente of publieke inzamelaar deelnemen aan de bijeenkomst over het optimaliseren van de textielinzameling. Hierin zullen we o.a. kansrijke actiepunten voor textielinzameling uit zeven Europese steden met u delen.

Bijeenkomsten

  • 20 september 2018: Optimaliseren textielinzameling – stof tot nadenken
  • 20 september 2018: Overheidscommunicatie Afvalscheiding 1
  • 3 oktober en 7 november en 12 december 2018 : Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding
  • 4 oktober 2018: Overheidscommunicatie Afvalscheiding 2
  • 9 oktober 2018: Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag
  • 25 oktober 2018: Overheidscommunicatie Afvalscheiding 3

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.