Nieuwsbrief VANG-HHA maart 2018

Maart 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Amsterdam voert als eerste gemeente een JA/JA-sticker in

Amsterdam hoopt op een jaarlijkse papierbesparing van 34 kilo per huishouden, oftewel 1,8 miljoen kilo papier voor heel Amsterdam.

ja-ja sticker

‘Maak het afval scheiden zo makkelijk mogelijk’

Een zakkenautomaat, afvalbakken voor onder de keukentafel en speciale gft-emmertjes. Hoogbouwbewoners in Venlo hoeven alleen nog maar hun afval in de juiste afvalbak te gooien. Althans, dat is het doel van technisch adviseur Leo Jacobs en zijn collega’s van de gemeente Venlo.

Samen voor afvalvrije scholen

Tekent u ook voor afvalvrije scholen en structurele lessen over grondstoffen, afval en zwerfvuil? Zo werken we samen aan een circulaire economie door al van jongs af aan het goede gedrag te stimuleren.

Hoe gaat u om met de berichtgeving over afval in het nieuws?

Kunststof in het nieuwsBekijk het animatiefilmpje over kunststof in het nieuws van het Learning Center Kunststofverpakkingsafval.

Bijeenkomsten

  • 4 april en 9 mei en 6 juni 2018: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding (VOL)
  • 10 april 2018: VANG-bijeenkomst 'Milieustraten'
  • 23 april 2018: Kick-off toepassingstraject Schone Evenementen
  • 20 september 2018: Optimaliseren textielinzameling – stof tot nadenken
  • 25 september 2018: Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag
  • 3 oktober en 7 november en 12 december 2018 : Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.