Nieuwsbrief VANG-HHA augustus 2018

vang-6617 uitsnede 2
augustus 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Het succes van verandering in Waalwijk

20170927_WAALWIJK PMD_JST5464Waalwijk heeft met succes een aantal veranderingen doorgevoerd, zoals frequentieverandering van de afvalinzameling, waardoor de inzamelresultaten sterk zijn verbeterd. Benieuwd naar de veranderingen en de resultaten?

Op weg naar een betere bronscheiding in Haarlem

Afvalcoach uitsnede 4Duocontainers voor plastic/blik/drinkpakken en papier, twee keer per week een schillenboer en meer ondergrondse grondstoffencontainers. Dit zijn enkele maatregelen van de gemeente Haarlem, vanaf voorjaar 2017, om te zorgen voor een betere bronscheiding. Benieuwd naar de eerste ervaringen en resultaten?

Veranderingen op het VANG-Kennisplatform

kennisplatform vernieuwdHet VANG-Kennisplatform is enkele jaren in de lucht, dus tijd voor wat vernieuwing! Het delen en vinden van informatie is nu nog makkelijker en overzichtelijker.

Stand van zaken bij VANG-support

VANG supportEen groot aantal gemeenten maakt gebruik van VANG-support. U kunt hier ook gebruik van maken. Wij hebben de lopende en afgeronde projecten voor u op een rijtje gezet.

Wilt u de textielinzameling in uw gemeente optimaliseren?

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een gemeente de regie pakt bij het optimaliseren van textielinzameling er positieve resultaten te behalen zijn. Maar hoe ziet deze regie eruit? Hoe draag je zorg voor kwaliteit? Deze en andere vragen komen op 20 september aan bod tijdens de bijeenkomst 'Stof tot nadenken'.

Bijeenkomsten

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.