Nieuwsbrief VANG-HHA oktober 2018

vang-6617 uitsnede 2
oktober 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

De strijd met de kartonnen doos

KartonklepWie een kartonnen doos in de papiercontainer wil krijgen, moet vaak flink proppen. Daan Goppel, projectleider schoon beheer openbare ruimte bij de gemeente Amsterdam introduceerde met succes de kartonklep: een bredere inwerpopening voor dozen in bestaande papiercontainers.

Even voorstellen...

Irma de Roos 1Irma de Roos, beleidsadviseur Grondstoffenmanagement bij Avalex, Irma is deelneemster van het VANG-HHA Kennisplatform. Waarom is zij lid geworden van het kennisplatform, en wat heeft ze zelf te bieden?

Maak afval scheiden net zo gewoon als de hond uitlaten

hond uitlatenAfvalscheiden begint in de keuken volgens Ralf Arents, concept-ontwikkelaar bij HVC. ‘Als hoogbouwbewoners hun etensresten thuis al niet in een aparte bak stoppen, waarom zouden ze dat buiten wel doen?’ In de gemeente Zaanstad namen Arents en zijn collega’s daarom bij bewoners een kijkje in de keuken om de afvalscheiding binnenshuis te verbeteren.

Terugblik Inspiratiedag afvalscheiding en gedrag

Spreker inspiratiedag gedrag en afvalscheidingWas u er ook bij op 9 oktober in het LEF-centrum? Voelt u zich nog steeds zo geïnspireerd? We hebben er van genoten, u ook? Blik terug op deze dag en download de presentaties.

Toolkit Afvalvrije Festivals beschikbaar

Toolkit afvalvrije festivalsWilt u aan de slag om uw festival afvalvrij te maken? Drie jaar aan kennis en ervaring staan nu gebundeld in de Toolkit Afvalvrije Festivals. Deze kennis is opgedaan in de Green Deal Afvalvrije Festivals, die drie jaar geleden werd gesloten met een aantal koplopers uit de evenementenindustrie.

Cultuursector afvalvrij

foto podium 2Theaters, poppodia en musea tellen samen 1.136 instellingen en trekken op jaarbasis ruim 50 miljoen bezoekers, dit brengt veel afval met zich mee. De Zero Waste Expeditie Cultuur is een opmaat naar een cultuursector die klaar is voor de circulaire economie in Nederland. Liggen hier ook kansen voor uw gemeente?

Bijeenkomsten

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.