Nieuwsbrief VANG-HHA december 2018

vang-6617 uitsnede 2
december 2018

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier! Lees de online versie

Venlo ontwerpt containersticker tegen bijplaatsingen

Containersticker Venlo 1In Venlo ergerden buurtbewoners zich al een tijdje aan bijplaatsingen van afval bij de ondergrondse containers. Zij kwamen met het idee om een sticker te ontwerpen die op verschillende hotspots ingezet kan worden en het resultaat mag er zijn!

Even voorstellen...

Paul Verhoeven, beleidsmedewerker VTH de Kempen, is deelnemer van het VANG-HHA Kennisplatform. Waarom is hij lid geworden van het kennisplatform, en wat heeft hij zelf te bieden?

Woudenberg haalt landelijke doelstelling ruimschoots

Inzamelvoertuig ROVADe inwoners van Woudenberg scheiden hun afval zo goed, dat de gemeente de landelijke doelstellingen van 2020 nu al gehaald heeft. Een mooie prestatie, waar de nodige maatregelen aan vooraf gingen. Het geheim: diftar.

‘Onderzoek grondig welk systeem je gaat gebruiken’

De gemeente Haarlem is met Spaarnelanden bezig met de introductie van omgekeerd inzamelen en ze doen proeven met drie verschillende GFT-inzamelsystemen in drie wijken. Zo werken ze toe naar de ambitie van 130 kg restafval per persoon per jaar in 2022.

Bijeenkomsten

  • 19 dec 2018: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 1
  • 16 jan 2019: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 2
  • 24 jan 2019: VANG bijeenkomst voor bestuurders 'Haal meer uit afval'
  • 20 feb 2019: Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3
  • 14 feb 2019: VANG-bijeenkomst 'Kwaliteit (GFT en Textiel)'

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar namens het VANG-HHA team!

loading 2019

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.