Nieuwsbrief VANG-HHA februari 2019

vang-6617 uitsnede 2
februari 2019

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!
Lees de online versie

Land van Cuijk en Boekel in top 3

zakken plastic CuijkVoor Het Land van Cuijk en Boekel is diftar niks nieuws. Daar hebben ze al sinds 1996 diftar op basis van de tariefzak. Alleen afval dat aangeboden wordt in een dergelijke zak haalt de gemeente op. En dat werkt: de gemeenten zaten in 2017 gemiddeld op slechts 46 kilo restafval per inwoner.

VANG-support, ook in 2019!

VANG supportKunt u hulp gebruiken bij het realiseren en/of uitvoeren van uw grondstoffenbeleid?  Met VANG-support kunt u 4 dagen ondersteuning krijgen bij VANG-gerelateerde onderwerpen. Er is dit jaar nog ruimte voor zo’n 25 support-trajecten, dus wees er snel bij!

Even voorstellen: Yasmina Parodi

yasmina parodiYasmina Parodi, strategisch communicatieadviseur bij Avri, is deelnemer van het VANG-HHA Kennisplatform. Waarom is zij lid geworden van het kennisplatform, en wat heeft zij zelf te bieden?

Windroos: duurzaam doen we samen

Containers WindroosDuurzaam doen we samen. Dat is het thema van De Windroos uit Gorinchem dit jaar. De school werkt dit uit in een themaweek die in het teken zal staan van afvalscheiding, met extra aandacht voor plastic soep.

Noordoostpolder beslist samen met inwoners

Vuilniswagen gft NoordoostpolderIn de Noordoostpolder denken bewoners actief mee over de afvalinzameling in hun gemeente. Geen diftar of omgekeerd inzamelen. Nee, gezamenlijk kozen ze voor twee extra containers: papier en PMD. Dat leverde per inwoner 90 kilo minder restafval op in één jaar.

Vermindering restafval duidelijk ingezet

restafval 2017De NVRD onderzocht in het kader van het programma VANG de stand van zaken rond de vaststelling en implementatie van het afval- en grondstoffenbeleid, en de mate waarin gemeenten op koers liggen om de VANG-doelstellingen te halen. Gemeenten blijken ambitieus te zijn.

Een afvalvrij kantoor of school, kan dat?

Afvalscheiden op kantoorIs uw eigen gemeentekantoor eigenlijk al afvalvrij? Of hoe staat het met de scholen binnen uw gemeente? Wij kunnen u er op verschillende manieren mee helpen. Nieuwsgierig hoe?

Bijeenkomsten

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.